Ons motto

'Leren', zei Toshiro Kanamori*, 'doe je samen.'Dat is ons motto. Wij van De Kimkiel willen uw kind graag de best mogelijke steun geven. Samen gaan we aan de slag. Samen met uw kind en met u als ouders. We leren van elkaar en met elkaar. Leren doen we samen!

'Leren', zei Toshiro Kanamori, 'doe je samen.'Ieder kind is anders. Op onze school zitten kinderen die veel dingen goed kunnen maar op sommige  gebieden hulp nodig hebben. Op de Kimkiel hebben we daar oog en oor voor. Wanneer je naar school gaat, neem jij jezelf mee en veel meer dan dat: jouw geschiedenis. De situatie waarin je opgroeit en de gebeurtenissen die jij meemaakt. Op onze school creëren we ruimte voor elk kind en mag je zijn wie je bent.

'Leren', zei Toshiro Kanamori, 'doe je samen.'Op de Kimkiel ben je onderdeel van een groter geheel. Je zit in een klas met meerdere kinderen. Samen ben je verantwoordelijk voor de sfeer in de klas en hoe het met iedereen gaat. Samen zijn we  verantwoordelijk voor elkaar. Een andere uitspraak van Toshiro Kanamori is: ‘Als één kind niet gelukkig is op school dan zijn we dat allemaal niet’. Leren doe je echt samen.

'Leren', zei Toshiro Kanamori, 'doe je samen.'Wij willen je graag helpen. Op onze school zijn veel specialisten die je kunnen helpen. Door samen leren wordt het leuker. En je resultaten worden beter. Dat is belangrijk. We willen het verschil maken, je voorbereiden op een prachtige toekomst. Met kennis, waardevolle ervaringen en heel veel extra’s. We willen je graag vertrouwen geven in je kunnen, je laten verwonderen, je nieuwsgierig en enthousiast maken en kansen geven om je talenten te ontwikkelen. Samen met elkaar want………

… leren doe je samen!

                                      

 

* De Japanse basisschoolleraar Toshiro Kanamori gaf les op een basisschool in Kanazawa, iets ten noordwesten van Tokio. Hij houdt er een bijzondere visie op onderwijs op na. Hij wil dat zijn kinderen in de klas gelukkig zijn en dat worden ze volgens hem door naar elkaar te luisteren en voor elkaar te zorgen. Kanamori bereidt zijn leerlingen voor op het echte leven door ze de waarde van verbinding, wederzijds respect, vriendschap en zelfreflectie bij te brengen.